1255612645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neuloin villapaidan kokoa 130 cm 7 veljestä langasta. Langaksi valikoitui kaksi harmaan eri sävyä. Ne sopivat mielestäni hyvin yhteen. Halusin tehdä napitushalkion. En ole aiemmin tehnytkään tuollaista halkiota. Neuloin halkion reunojen joustinneuleet samalla etukappaleiden kanssa. Muistin jopa tehdä napinreiät samalla. Sitten ei jäänytkään kuin nappien ja halkion pohjukan ompelu ja kaula-aukon joustimen ompelu kaksinkertaiseksi.

Kiitos kommenteistanne. Olen saanut kehuja neulomisjälkeni tasaisuudesta ja neulomisvauhdista. Tasaisuuteen auttaa harjoittelu ja itse neulon sileää neuletta pyörönä aina kun se on mahdollista. Aikuisten sukkien sileätkin osat neulon minipyöröillä. Tosin on lankoja, joista en tahdo saada tasaista tasoneuleena. Äkkiseltään tulee mieleen Tennessee ja hahtuva. Nurjan puolen kerros on usein löysempää. Tennesseen voi pyöräyttää pikkusormen ympärille, hahtuvaan ei auta sekään niksi. Erikokoisten puikkojen käyttöä nurjan ja oikean puolen kerroksilla en ole kokeillut. Päättelen ja ompelen saumat yhteen mieluiten kolmen puikon päättelyllä.

Käytän vapaa-ajastani (liian) suuren osan neulomiseen ja virkkaamiseen. Mieluiten neulon/virkkaan pieniä juttuja. Neulomisvauhtini saattaa tuntua hurjalta, mutta teen aika yksinkertaisia pikkuneuleita usein kolmosen tai nelosen puikoilla. Pikkunäpertäminen yksityiskohtien kanssa ei innosta, samoin harvoin seuraan ohjetta tarkasti. Ohjeista valitsen mieluiten sen, jossa on selkeä kaavio kuin sanallinen selitys.