Perjantaina tuli uusi syksyn 07 Novita. Mukana tuli 28-sivuinen Klassiset ja ajattomat ideat 7 veljestä langalle -vihkonen. Vihkosen mallit oli kaikki tehty erisävyisistä harmaista 7 veljestä langoista. Mietin miltä vihkonen olisi näyttänyt, jos neuleiden väriksi olisi valittu esim. limenvihreä, lila tai jokin punainen. Mukana oli tuttuja  Arja Viitalan suunnittelemia palmikkoneuleita. mm. miesten neuleet n:o 1, 4 ja 5 näyttivät ihan tutuilta. Ainakin tuon ykkösmallin olen neulonut vuosia sitten. Virkatut pallosilmukat oli herätetty henkiin baskeriin, kaulahuiviin ja puukahvakassiin. Edelleen neulottuja  puukahvakasseja näkyi  jonkin verran. Lankana oli paksuhkot villasekoitelangat. Mitenkähän mahtavat  kestää käytössä, vaikka laittaisi  kangasvuorinkin.
Novita-lehdessä n. 100 mallia, jokaiselle jotakin. Syksyn uutuuslangat oli esitelty näyttävästi. Salomonin solmujen ja palmikon neulomisen tekniikka oli kuvattu valokuvin ja piirroksin. Ensi selauksella ei tullut mitään "tuo on pakko tehdä" -elämystä. Heinäkuussa ei oikein vielä innosta talvilangat, vaikka kävinkin tsekkaamassa syksyn lankakartat Novitan sivuilla.
Käsityörintamalla on vaihteeksi ompelua.  Kassin sain aikaiseksi tämän  mallin innoittamana. (Kelaa sivua alemmas). Tosin kuvassa nappi on vielä ompelematta kiinni.

717325.jpg


717327.jpg


Virkkasin myös mielestäni 8 isoäidin ruutua Tennesseestä toista kassia varten. Kun piti alkaa ommella ruutuja yhteen ja tehdä vuoria, olikin yksi neliö kadonnut. Syökö täällä joku virkattuja
neliöitä?